IZVEŠTAJ SA LETNJEG MEMORIJALNOG POHODA "SAFET MAVRIĆ - ĆAKO" - TRANSVERZALA "MOKRA GORA - HAJLA 2009"

PD "SANDžAK" je u saradnji sa Sportskim savezom Novi Pazar i planinarima iz Rožaja od 06.08.2009. do 09.08.2009. organizovao letnju memorijalnu transverzalu na relaciji Mokra Gora - Hajla.

U četvrtak 06.08. posle podne okupilo se 6 planinara na centru u Novom Pazaru odakle smo krenuli u Planinarski dom "POGLED" na Mokroj Gori. Zbog kiše prethodne noći pošli smo u petak 07.08. ujutro u 9.00h. Relaciju od 18km do raskrsnice blizu Giljevog Polja ( blizu sela Balotići - Crna Gora) smo prešli za oko 9 sati. Kamp u kom smo noćili smo pomerili u odnosu na prošlu godinu iz praktičnih razloga da se ne bi udaljavali od staze . Trasa ide preko Zogića Stanova, pored Suve planine i Sejnove do pomenutog polja. Prvi izvor vode je bio na otprilike 15km od doma na Mokroj Gori na lokaciji Sejnova na Kosovu. Na pomenutoj raskrsnici smo noćili u šatorima koje je dovezao tog dana iz Novog Pazara naš planinar Samir Hoćanin - Žoro koji je ujedno bio i ključni čovek zbog kojeg je i ova transverzala bila ovako uspešna i prošla bez problema. U kampu nam se pridružio Ensar Zejnelagić - planinar iz Rožaja. On je sa nama nastavio sutradan ostatak transverzale.

U subotu 08.08. ujutro smo krenuli od kampa prema planinarskom domu u Bandžovu (oko 25km) u podnožju Hajle sa prolaskom preko Kule, pored Žlijeba i Rusolije, preko Štedimskih planina i Ahmice. U ovom delu smo, za razliku od prošle godine, izveli uspon na Ahmicu (2272m) koji je bio pun pogodak. Prilikom silaska prema domu na Bandžovu svratili smo u novi planinarski dom "HAJLA" koji je lociran pored izvora na Gropama ispod Hajle. U domu na Bandžovu smo imali prigodnu večeru za koju je opet bio zaslužan Žoro.

U nedelju 09.08. u toku dana smo se vratili u Novi Pazar jer je svečano zatvaranje Memorijala na jezeru u Ribariću bilo u subotu.

U Novom Pazaru, dana 09.08.2009.

Organizatori transverzale:

El-Jesa Hubanić i Mehmed Šarenkapić

Vođa transverzale Mehmed Šarenkapić

 

 

•  Hubanić El-Jesa mob: 065/5606 219

•  Šarenkapić Mehmed mob: 065/631 2221

•  e-mail :metko@ptt.rs , hubanice@yahoo.com

 
  Početna | O nama | Plan rada | Gde smo bili |Linkovi | Fotografije | Kontakt

Webmaster:Art Computer. Copyright © 2005 PDSANDŽAK. All rights reserved.